Μάθετε να αναγνωρίζετε τα παράσιτα, να κατανοήσετε τη βιολογία, τη διατροφή τους, τις συνήθειες, και το ινδανικό περιβάλλον.Bρείτε αποτελεσματικούς τρόπους για να τον ελέγχο τους. Επιλέξτε το είδος του παράσιτου που ενδιαφέρεστε και μάθετε περισσότερα

Κατσραρίδα Αμερικής

Η αμερικανική κατσαρίδα (Periplaneta Americana) έχει μήκος 35 - 40 χιλιοστά και το χρώμα της είναι λαμπερό κόκκινο προς καστανό. Μπορεί να γεννήσει έως 1.500 αυγά στη ζωή της. Ιδανικές συνθήκες για αυτήν είναι ζέστη (28°C), υγρασία και τροφή.

Διαβάστε Περισσοτερα....

Αρουραίος

Το μέγεθος του ενήλικου φτάνει τα 20 εκατοστά, η ουρά είναι μεγαλύτερη του λοιπού σώματός του, το χρώμα του είναι μαύρο και η κοιλιά λευκή.Είναι καλύτερος αναρριχητής από τους υπόλοιπους ποντικούς.

Διαβάστε Περισσοτερα....

Μυρμήγκια

Υπάρχουν πάνω από 10.000 γνωστά είδη μυρμηγκιών που ποικίλουν στο μέγεθος, το χρώμα και τον τρόπο ζωής τους. Έχουν συνήθως χρώμα καφέ έως μαύρο, ωστόσο υπάρχουν και μερικά είδη που έχουν κι άλλα χρώματα όπως κόκκινο, κίτρινο ή άσπρο. Η μέση υπολογιζόμενη διάρκεια ζωής ενός μυρμηγκιού είναι 45-60 ημέρες.

Διαβάστε Περισσοτερα....

Κατσαρίδα Γερμανική

Η γερμανική κατσαρίδα (Blattela germanica) Είναι η πιο διαδεδομένη στον κόσμο. Έχει μήκος 10 – 16 χιλιοστά. Τα αρσενικά έχουν χρώμα καστανόξανθο και τα θηλυκά είναι λίγο πιο σκούρα.To διακριτικό της γνώρισμα είναι οι δύο επιμήκεις γραμμές σκοτεινού χρώματος στο κεφάλι.

Διαβάστε Περισσοτερα....

Κοριός

Έχουν μήκος 4–5 χιλιοστά και είναι άπτεροι. Το χρώμα τους είναι καφεκόκκινο και έχουν σχήμα ωοειδές.Τρέφονται με αίμα τσιμπώντας ζώα και ανθρώπους

Διαβάστε Περισσότερα....

Κουνούπι

Δεν υπάρχει σχεδόν καμία περιοχή στον κόσμο που να μην μπορεί να αναπτυχθεί κάποιο από τα πάνω από 2.000 είδη κουνουπιών. Κουνούπια έχουν βρεθεί από το υψόμετρο των 4.650 μέτρων στο Κασμίρ μέχρι βάθους 1.250 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στα ορυχεία χρυσού της νότιας Ινδίας.

Διαβάστε Περισσότερα....

Ποντίκι

Το μήκος του σώματός του φτάνει τα 9 εκατοστά και άλλο τόσο είναι το μήκος της ουράς του, η οποία είναι ημίγυμνη και λεία. Το τρίχωμα είναι μαλακό και έχει χρώμα φαιότερο στο άνω μέρος του σώματος, ανοιχτότερο φαιό στα κάτω μέρη και τεφρό ή τεφρόλευκο στη κοιλιά.

Διαβάστε Περισσότερα....

Μύγα Οικιακή

η οικιακή μύγα (Musca Domestica) που αποτελεί το 95% των μυγών που εισέρχονται στα σπίτια και στα καταστήματα των ανθρώπων. Το μέγεθός είναι 6 – 7 χιλιοστά, η κοιλιά της κιτρινωπή και τα πόδια της μαύρα.

Διαβάστε Περισσότερα...

Ψύλλοι

Ο ψύλλος είναι έντομο ιδιαίτερα ανθεκτικό. Το μέγεθος του είναι 1 – 2 χιλιοστά και το χρώμα του καφέ προς μαύρο. Τόσο το αρσενικό όσο και το θηλυκό τρέφονται με αίμα. Οι ψύλλοι δεν ψάχνουν να βρουν το θύμα τους, περιμένουν υπομονετικά ώσπου περάσει από κοντά τους.

Διαβάστε Περισσότερα....